Navigatie overslaan
Educatie Forum Groningen

Filmvoorstelling | Forum Groningen

In het Forum kijken leerlingen samen naar een kort filmprogramma over de invloed van het slavernijverleden op het heden. Film is een toegankelijk middel om lastige onderwerpen als racisme en discriminatie bespreekbaar te maken. In twee korte films kijken leerlingen mee door de ogen van het hoofdpersonage en leren nieuwe perspectieven kennen.

Leerdoelen

Aan het eind van de les kunnen leerlingen: 

  • benoemen wat ze hebben gezien, gehoord, gedacht en gevoeld

  • reflecteren op welke manier het slavernijverleden doorwerkt in het heden

Omschrijving filmvoorstelling Forum Groningen

De twee korte films zijn geselecteerd door Forum Groningen en Discriminatie Meldpunt Groningen. De film ‘Night’ gaat over micro-agressies en vertelt het verhaal van vier vriendinnen die naar een hippe club gaan en een ongemakkelijke ervaring hebben. In de tweede ‘It’s nice in here’ kijken we mee door de ogen van Imani en een politieagent. Ze hebben een totaal verschillende herinnering aan hetzelfde moment.

Na het filmprogramma gaan de leerlingen onder begeleiding van een ervaren gespreksleider met elkaar in gesprek over racisme en discriminatie. Op verzoek kan er ook maatwerk worden geleverd en voor andere films worden gekozen. Als de workshop stop-motion van Noordstaat is gevolgd, kunnen deze filmpjes ook worden vertoond op het grote doek.

Over de culturele instelling

Forum Groningen

Het Forum bevindt zich in het centrum van Groningen. Het is een toegankelijke ontmoetingsplek voor iedereen die nieuwsgierig is naar de wereld van nu en de mogelijkheden van morgen. Met internationale tentoonstellingen, Storyworld, vijf bioscoopzalen, een multifunctioneel auditorium, de bibliotheek, het Smartlab, cateringfaciliteiten en ons dakterras met schitterend uitzicht, vragen we mensen de huidige ontwikkelingen met een open blik te bekijken en nodigen we hen uit zich te laten verrassen en inspireren.

Contactgegevens :