Skip navigation

Educatie

Introductieles

Wat komt er in jou op als je denkt aan de slavernij? En wist jij dat Groningen hier ook een grote rol in speelde? In deze introductieles maken leerlingen kennis met het slavernijverleden en de rol die Groningen hierin heeft gehad. Leerlingen onderzoeken wat ze nu al weten over de slavernij én ontdekken nieuwe informatie.

Gekijk introductieles
 • Feiten

  In het eerste lesblok maken leerlingen kennis met de feiten rondom het (Groningse) slavernijverleden. Tijdens excursies en museumbezoeken leren ze over de slavernij en wat de rol van Groningen hierin is geweest. De programmaonderdelen in dit blok zijn:
  een stadswandeling door Discriminatie Meldpunt Groningen, excursies naar de Groninger Archieven en bezoeken aan het Universiteitsmuseum en Museum aan de A. De afsluitende workshop is een workshop rap.

  Explore Feiten
 • Rollen

  Het tweede lesblok staat in het teken van de rollen rondom slavernij en de doorwerking van het slavernijverleden in het heden. In dit blok kan gekozen worden voor een bezoek aan een Groninger kerk en een museumles op locatie, van GRID Grafisch Museum Groningen. De workshops staan in het teken van spoken word.

  Explore Rollen
 • Feiten

  In het derde blok draait het om verbinding. De programmaonderdelen staan in het teken van het verwerken van de opgedane ervaringen. In dit blok kan gekozen worden voor een filmvoorstelling bij Forum Groningen en een bezoek aan het Groninger Museum. De workshops in dit blok draaien om graffiti, stopmotion en dans.

  Explore Feiten